Novosti

Penny Plus pokrenuo akciju: Zajedno do ljepšeg školskog dvorišta

Početak proljeća kao i rođendan Penny plus obilježio je uređenjem dvorišta za četiri osnovne škole.
Uz pomoć učenika Penny plus je dvorišta sarajevskih škola učinio ljepšim i bogatijim novim sadnicama voća, ruža i lukovica.

Za očuvanje prirodne ljepote moramo se potruditi svi, kako odrasli tako i djeca. Želimo djeci pokazati značaj zelenih površina, te da se odgovornije ponašaju prema njima. Svi zajedno moramo paziti gdje bacamo smeće, prirodnu okolinu paziti od zagađenja te saditi više cvijeća i drveća.

Učenici nisu krili zadovoljstvo i osmjeh što je upravo njihova škola odabrana te su svojom angažovanošću pokazali spremnost i želju da svojim radom dodatno doprinesu ovom projektu.

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba