Novosti

Previous Next

Dječija nedjelja

U srijedu, 3.10.2018. godine, u našoj školi je priređen program povodom obilježavanja Dječije nedjelje i Dana učitelja. Naime, cijeli program su priredili i realizovali članovi dramske sekcije koju predvodi učitelj Hajrudin Neradin. Dio programa koji je emitovan putem školskog razglasa, bio je prijatno iznenađenje za nastavnike i učenike koji su se u tom trenutku zatekli na nastavi.  Program je bio zabavan, ali i edukativan. Obogatile su ga  muzičke numere zbog kojih su mnogi đaci i zaplesali. Takvo raspoloženje nastavljeno je i u toku odmora kada su u centralnom školskom holu učenici mogli pogledati zanimljive power point prezentacije. Zahvaljujemo se učitelju Hajrudinu i njegovim “glumcima“ na tome što nam svaku školsku priredbu učine posebnim doživljajem te što su nam ovog puta uljepšali i jedan običan školski dan.
                                                                                                                                         

 

  Novinarska sekcija
 O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba