Novosti

Previous Next

Policija u školi zbog prvačića

U školi se učenici, još  od prvog razreda, u okviru različitih predmeta upoznaju sa saobraćajnom kulturom. Ovog puta, o ponašanju pješaka u saobraćaju, našim prvačićima su direktno i slikovito govorili uposlenici sarajevske saobraćajne policije. Pored pravila ponašanja u saobraćaju, naši najmlađi su imali priliku i da uđu u policijski automobil, uključe rotaciona svjetla i sirenu, ali i da lisicama vežu svoje učiteljice. Iako bi mnogi učenici starijih razreda možda pozavidjeli prvačićima na ovoj privilegiji, ipak su prvačići jedva dočekali da policajci otključaju lisice i oslobode ruke njihovih učiteljica. Nema sumnje u to da će ovaj dan našim prvacima ostati u lijepom sjećanju, ali i da su mnogo toga i naučili.

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba