Novosti

Previous Next

Volontiranje je cool!

U organizaciji Centra za razvoj omladinskog   aktivizma  (CROA)  5. decembra 2018. godine, u hotelu Hills na Ilidži, održana je „Galerija volonterizma“ - završna manifestacija projekta „Volontiranje je cool“. Na manifestaciji je učestvovalo  više stotina volontera koji su prezentovali  svoj volonterski rad i grupu, a došli su  iz 43 osnovne škole sa područja cijele BiH.
Cilj manifestacije je omogućiti volonterima da prezentuju svoj volonterski rad i razmjene svoja iskustva, promovišu korisne efekte volonterizma i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad.
Već nekoliko godina u projektu “Volontiranje je cool“ učestvuju i učenici naše škole. Mladi volonteri naše škole ovom prilikom su predstavili svoj dosadašnji volonterski rad. Ekipu su sačinjavali sljedeći učenici: Dženana Tursunović, Dalila Pločo, Harun Beganović, Hamza Đozić, Adna Avdić, Naida Karović i Tarik Pezo. Predstavnici Centra za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) našim volonterima dodijelili su 1. i 2. mjesto. Volonteri naše škole, zajedno sa nastavnicom historije, Jasminom Durović, od prisutnih članova komisije dobili su mnogo pohvala uz želju za nastavkom ove uspješne saradnje.
 Ponosni smo na svaki uspjeh koji ostvaruju naši učenici i nastavnici, a ovaj je zaista veličanstven i poseban jer se na ovaj način učenici pripremaju za život u zajednici, da prepoznaju probleme zajednice u kojoj žive i doprinesu njihovom rješavanju na način na koji oni najbolje mogu.
Našim malim volonterima želimo mnogo sreće u radu uz želju da nastave nizati ovakve uspjehe.

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba